Syö ja juo

Ateriointia omenapuiden katveessa – Vehverments Bar & Tostadas

Matkoilla kävelen usein päämäärättömästi haahuillen, kurkistelen sisään ovista ja porteista ja toivon löytäväni jotain mielenkiintoista. Hyväksi todettu menetelmä toimi jälleen Pärnussa.

Kuljin Munga-katua ja ohitin vehreän terassin. Olin jo kävellä ohi, kun talon huvikumpumainen julkisivu herätti kiinnostukseni, Ei muuta kun peremmälle.

 

Satuin paikalle helteisenä heinäkuun päivänä, joten asiakkaat olivat pakkautuneet terassille ja ravintolan sisätilat ammottivat tyhjyyttään. Oivallinen tilaisuus koluta ravintola nurkasta nurkkaan.

Oi, mikä värikäs ja hauska paikka sieltä paljastui! Juuri sellainen, joka saa myhäilemään tyytyväisenä ja kännykän kuvatilan täyttymään nopeaan tahtiin.  Värikkäissä maaleissa ei ole säästelty, vanhat mööpelit on tuunattu huolellisesti ja tapettien kuosit ihastuttavat söpöydellään. Säästän teidät kuitenkin liialta kuvamäärältä ja suosittelen lämpimästi piipahtamaan Vehvermentsissä Pärnussa lomaillessanne.

Päädyin, luonnollisesti, itsekin ulkoruokintaan. Kukapa sisällä söisikään kauniina kesäpäivänä?

Ravintolan piha on täynnä omenapuita, miten hurmaavaa! Kysäisin tarjoilijalta, että molskahtelevatko omput asiakkaiden keittokulhoihin loppukesällä. Omenalajike on kuulemma niin pientä hedelmää tuottavaa, ettei suurempia vahinkoja pääse tapahtumaan. Lisäksi henkilökunta kerää kypsät omenat puista päivittäin töihin saavuttuaan. Joukossa on kuulemma pari normaaliakin puuta, mutta niiden kanssa on pärjätty.

Valitsin listalta tonnikalaa ja juustoa. Yksikin annos olisi riittänyt, annokset ovat nimittäin tarkoitettu jaettaviksi.  Ruoka oli kevyttä ja maukasta, mutta täyttävää. Vesipullo on kuin akvaario, melkein odotin kultakalan uiskentelevan tyrnimarjojen ja yrttien seassa.

Vielä ehtii terassille, mutta sisätiloissakin on varmasti viihtyisää, siellä vehreys on korvattu sateenkaaren väreillä ja kekseliäällä sisustuksella.

Erityismaininta luontevan ystävällisestä palvelusta.

Vehverments Bar & Tostadas, Munga 9, Pärnu

 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *