Syö ja juo

Herkuttelijan Viro 2020

Tasokkaita ravintoloita, kahviloita ja ruokatapahtumia löytyy runsain mitoin ympäri Viroa. Tiesitkö muuten, että White Guide Nordic -ravintolaopas palkitsi hiljattain Baltian TOP 30-listallaan peräti 21 virolaista ravintolaa? Kokosimme yhteen loppuvuoden maukkaimmat ruokateemaiset tapahtumat!

Katuruokafestivaali Haapsalun makujen promenadi 15.8.2020

Festivaali järjestetään Haapsalun vanhassa kaupungissa, jolloin koko Karja-katu muuttuu makujen kaduksi. Tarjolla on  tuoreista ja laadukkaista raaka-aineista valmistettuja katuruokia laidasta laitaan.

Kihnun kahvilapäivät 15. – 16.8.2020

Kihnun saaresta kehkeytyy elokuussa kahviloiden pop-up-saari. Kahviloita löytyy mm. maatilojen pihoilta, sillä kahvilapäivien aikana kuka tahansa voi avata pop up-kahvilan päiväksi tai kahdeksi. Tapahtuma huipentuu lauantai-illan tansseihin, jotka järjestää SA Kihnu Kultuuriruum.

Setukaisten kahvilapäivä 16.8.2020

Samaan aikaan Kihnun saaren tapahtuman kanssa on myös setukaisten kahvilapäivä, jossa pääsee maistelemaan Setumaan tilojen pihoille paikallisesta raaka-aineista valmistettuja leivonnaisia ja ruokia. Maistuisiko Sõir, suulliim tai kikkaseenepiirak?

175 kilometrin mittainen ruokakatu Peipsissä 22. – 23.8.2020

”II Peipsin ruokakatu 175 km” kulkee Vasknarvasta Saaboldaan. Kadun varrelta löytyy runsain mitoin pop up -ravintoloita, jotka tarjoavat ruokia ja juomia Peipsimaan puhtaista raaka-aineista modernilla ja perinteisellä twistillä.

Tartun aparaaditehasin festivaali 28. – 29.8.2020

Aparaaditehasin festivaali Tartossa on ennen kaikkea kulttuurifestivaali, jonka aikana pääsee kurkistamaan kulttuuritehtaan kulisseihin. Tarjolla on konsertteja, kirpputori ja luonnollisesti hyvää katuruokaa!

Kallasten kala- ja sipulimarkkinat Tartussa 29.8.2020

Kallasten kala- ja sipulimarkkinoista on tullut yksi Peipsin rannan suurimmista perinteisistä kesän päätöstapahtumista. Kallasteen markkinoille matkaa vuosittain ihmisiä kaikkialta Virosta ja naapurimaista. Myyjät tuovat markkinoille tuotteitaan, joista tunnetuin on Peipsin sipuli. Markkinoilla on myös monipuolista kulttuuriohjelmaa ja rento tunnelma!

Saarenmaan ruokafestivaali Kuressaare 3. – 13.9.2020

Saarenmaan ruokafestivaali on 11 päivän ajan ruokahifistelijän taivas. Tapahtuman monipuolisessa ohjelmassa on tarjolla Saarenmaan ravintolaviikko, Kakkukonsertti, Suuri markkinapäivä, erikoisillalliset Sika säkissä ja Ankeriaskeittoillallinen, Kuressaaren katupiknik, lasten ravintola ja paljon muuta.

Tallinnan ravintolaviikko 1. – 7.11.2020

Tallinnan ravintolaviikko on hieno tilaisuus nauttia paikallisesta ruokakulttuurista, tehdä uusia löytöjä Tallinnan ravintolaskenessä ja tutustua tuoreimpiin ruokatrendeihin. Viikko on pullollaan makuelämyksiä ja mikä parasta, ravintoloiden edullinen hintataso antaa mahdollisuuden vierailla useassa laadukkaassa ravintolassa.

Läänemaan ruokaviikko Haapsalu 12. – 22.11.2020

Haapsalu on monelle tuttu kylpyläkaupunki, mutta ruokaviikon aikana pääsee näppärästi tutustumaan myös kaupungin monipuoliseen ravintolatarjontaan. Ruokaviikon aikana paikallisilla ravintoloilla on erikoisruokalistat, joiden antimet on valmistettu paikallisista puhtaista raaka-aineista. Viikon aikana järjestetään myös ruokaan liittyviä työpajoja ja teemaillallisia.

Black Food Festival Tallinna 21.11.2020

Berliinistä, Lontoosta ja New Yorkista tuttu Black Food Festival järjestetään jo toista kertaa Virossa. Tänä vuonna mustan ruuan festaripaikkana toimii Põhjalan tehdas trendikkäällä Noblessnerin alueella. Festivaali avaa ovet luovuudelle ja kokeellisuudelle. Tarjolla on siis taatusti mielenkiintoisia makuja marraskuun mustassa yössä!

Koonnut: Mia Heiskanen
Kuvat: Unsplash ja ravintola Tuljak

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *