Tarinat

Hermoja raastavat matkatärpit

Elämä poikkeustilan keskellä alkaa raastaa jo monen hermoja ja suurin osa odottaa  tilanteen normalisoitumista ja vapautta, johon eittämättä kuuluu matkustaminen. Tulevien matkojen suunnittelu on parasta ajanvietettä. Mikäli olet taipuvainen masokismiin, voit suunnitella teemareissun, joka kiristää hermoja ja piinaa mieltä. Tässä muutama selkäpiitä karmiva matkatärppi idealaariin!

KGB-sellimuseo, Tartto

KGB:n sellimuseo sijaitsee Tarton pahamaineisessa ”harmaassa talossa”, jossa sijaitsi 1940-1950 -luvuilla sijaitsi NKVD/KGB:n keskus. Vierailijat voivat omakohtaisesti kokea millaisiin selleihin pidätetyt rahdattiin rakennuksen kellarikerroksessa. Osa selleistä on restauroitu entiseen asuunsa. Näyttelyssä pääsee tutustumaan lähemmin myös kommunismin aikaisiin rikoksiin.

Opastettu kävelykierros makkaratehtaalla, Tartto

Huhujen mukaan Tarton salaperäinen makkaratehdas valmisti makkaraa ihmislihasta. Opastetun 1,5 tuntisen kävelykierroksen aikana kuulet monia muitakin kauhutarinoita, jotka liittyvät kadonneisiin ihmisiin, huhuihin, outoihin torilla myytäviin elintarvikkeisiin ja muita ruokaan liittyviä veret seisauttavia tarinoita. Oma ruokailu kannattaa ehkä ajoittaa sopivasti ennen tai jälkeen kierroksen…

Kummituskierros, Pärnu

Pittoreski ja aurinkoinen Pärnu onkin hyytävien kummitustarinoiden kaupunki. Kummituskierros avaa Pärnun pimeän puolen mystisine tarinoineen ja myytteineen. Kierroksen jälkeen tiedät missä talossa kummittelee eniten ja näet koko kaupungin hieman toisenlaisin silmin. Vastaavanlaisia kummituskierroksia järjestetään myös Tallinnassa ja Tartossa.

Patarein vankila,Tallinna

Pelkkä Patarein vankilan karu ulkokuori pelästyttää herkimmän mielen –  etenkin jos on tutustunut vankilan synkkään historiaan. Vankila sijaitsee kävelymatkan päässä Tallinnan keskustasta Lentosataman museon vieressä. Tällä hetkellä museo on suljettu, mutta kolkko vankilakompleksi on veret seisauttava näky jo sellaisenaan. Verkkosivujen mukaan vankilan muurien sisäpuolella vuosi sitten avattu näyttely Kommunismi on vankila, avautuu yleisölle jälleen toukokuussa. Näyttelyssä voi tutustua kommunismin ideologiaan ja rikoksiin Virossa ja maailmalla.

Tallinnan legendat museo, Tallinna

Tallinnan vanhan kaupungin sydämessä vanhan kaupungintalon vieressä on Tallinn Legends -museo, jonka uumenissa pääsee sukeltamaan Tallinnan historian pelottavaan puoleen. Maanalaisessa näyttelytilassa voi tehdä aikamatkan itse Pirun opastamana ruton autioittamille kaupungin kaduille, sukeltaa inkvisition aikaisten kellareiden syvyyksiin ja todistaa paroni Johann von Uexküllin teloitusta.  Menneisyyden pirullisen ilkeät tarinat ovat peräisin keskiajalta.

Koonnut: Mia Heiskanen
Kuva: Pixabay

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *