Syö ja juo

Kippis ja skål raparperijuomalla!

Virossa ja muissakin Baltian maissa on oivallettu raparperi alkoholillisten ja alkoholittomien juomien raaka-aineena. Olen törmännyt raparperijuomiin Viron reissuillani ja ihastunut sen raikkaan kotoisaan makuun. Tässä kooste suosikeistani.

Nudist Drinks on pieni hipsterityylinen viini- ja siideritalo Tallinnassa, joka on lyönyt itsensä läpi Rabarbra -kuohuviinillä. Minulla oli ilo käydä tutustumassa yrityksen perustaja Mihkel Männikin luotsaamana heidän tuotantotiloihinsa. Mihkel elää ja hengittää Nudist Drinksin maailmaa ja opasti minutkin marjaviinien ja siiderien saloihin suurella sydämellä ja energialla. Heidän lippulaivatuotteensa Rabarbra on kevyt ja kesäinen kuplajuoma, jossa häivähtää hienostuneesti raparperi. Raikas aperitiivi ja hieman erilainen juhlajuoma, jota saa nyt myös Alkosta (tilaustuote). Tätä kepeää kuplajuomaa ja muitakin Nudist Drinksin tuotteita voi hakea halutessaan myös suoraan Nudist Drinksin Tallinnan ”viinitehtaalta”, joka sijaitsee Telliskivessä. Heidän siiderivalikoimassaan on myös raparperi-omena siideri, josta allekirjoittaneella ei ole kokemusta. Nudist Drinksin siideripullojen etiketit ovat värikkäitä taideteoksia, joten ne soveltuvat hyvin vaikkapa lahjoiksi ja reissutuomisiksi!

Nudist Drinks
Telliskivi 60M, Tallinn
Open Mon-Fri 10-19, Sat-Sun 13-16
nudist@nudistdrink.com
EST +3725229668
FIN +358 44 9431432

Saarenmaalaiset luomulimut, joissa on aito maku

Öun Drinks valmistaa käsityöläisluomulimonadeja Saarenmaalla ja heiltäkin löytyy perinteinen raparperilimonadi, jossa maistuu kesä. Öunin juomat ovat muutoinkin hyvin luonnollisia ja aitoja, jota arvostan. Jos en ole vallan väärässä, Öunin limonadeja löytyy Suomessa Prismoista.

Öun valmistaa myös alkoholittomia kuohujuomia – ja yllätys yllätys – raparperi on makuna mukana niissäkin! Raparperikuohujuoma on saarenmaalainen juhlajuoma: pirteä kuin raparperi ja arvokas kuin taustalla huojuva mahtava kuusimetsä. Näin kerrotaan Öunin verkkosivuilla.

Siidritalun siideri

Pärnun maakunnassa sijaitseva Siidritalu tuottaa siidereitä ja viinejä virolaisista omenoista ja heidän juomansa ovat niittäneet paikallisia ja kansainvälisiä palkintoja. Heidän juomavalikoimistaan löytyvät raparperin makuinen siideri ja kuohujuoma. Olen maistanut raparperisiideriä, joka on raikas ja aidon raparperinen. Tiedossa ei ole, saako näitä tuotteita Suomesta, mutta Tori siideri- ja viinifarmi on mainio retkikohde Pärnuun suunnistaville.

Tori Cidery & Winery
Jõesuu 86802 Pärnu maakond
+372 56 691 744
info@siidritalu.ee

Teksti: Mia Heiskanen
Nudist Drinks kuvat: Mia Heiskanen
Tuotekuvat: valmistajien verkkosivut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *