Matkusta

Lapsiperheen matkailutärpit

Moni perhe suuntaa tulevana kesänä lähilomalle. Virosta löytyy kivoja matkailukohteita taaperoikäisistä teineihin.

Tallinnan eläintarha
Tallinnan eläintarhan lasten eläintarha tarjoaa katsottavaa koko perheelle. Koti- ja lemmikkieläimet on tuotu käden ulottuville, jotta jokainen, vauvasta vaariin, pääsisi nauttimaan hetkeksi monipuolisesta ympäristöstä. Eläintarha sijaitsee näppärästi Tallinnan keskustan lähellä Rocca al Maren ostoskeskuksen vieressä.

tallinnzoo.ee/fi, Ehitajate tee 150/Paldiski mnt 145, Tallinn

Sisätiloihin polskimaan
Elamus Spa on iso ja monipuolinen kylpylä, jossa viihtyy koko perhe. Kylpylässä on kokonainen saunamaailma ja erikseen alue vanhemmille, jossa voi rentoutua rauhassa kun jälkikasvu polskii omalla osastollaan. Kylpylä sijaitsee Mustamaen alueella, jonne pääsee näppärästi julkisilla kulkuvälineillä.

elamusspa.ee/fi, Akadeemia tee 30, 12611 Tallinn

Sukella keksintöjen ja virtuaalitodellisuuden maailmaan!
Tallinnan Noblessnerin alueella sijaitseva Proto Keksintötehdas on matkakohde, jossa viihtyy koko perhe. Hieno miljöö toivottaa tervetulleeksi virtuaalitodellisuuden taikamaailmaan ja kiehtoviin seikkailuihin. Keksintötehtaassa on oma kahvila, jossa voi nauttia kevyen lounaan ja Noblessnerin alueelta löytyy monia kivoja ravintoloita. Tämäkin kohde sijaitsee lähellä Tallinnan keskustaa.

prototehas.ee/fi, Peetri 10, 10415 Tallinn

Sadepäivän pakopaikka
Sadepäivää voi paeta Tallinnan T1-kauppakeskuksen 4. kerroksen sisäaktiivipuistoon, josta löytyy trampoliineja ja kaiken maailman värkkejä aktiiviselle lapselle ja nuorelle. Kauppakeskuksessa on myös oma tiedepuisto ja monipuolinen ravintolamaailma. T1 ratikkapysäkki sijaitsee kauppakeskuksen edessä.

t1tallinn.com/en

Vembu-tembumaa
Viron vanhin koko perheen huvittelupuisto sijaitsee Tallinnan lähellä Kurtnassa. Alueella on mm. uima-altaita, pomppulinnoja, minigolf, mikroauto-, mönkijä ja sähköautoratoja ja pelihalli. Mukaan voi ottaa omat eväät tai grillattavat taikka ruokailla alueen ravintolassa.

vembu-tembumaa.ee/fi, Keskuse tee 2, Kurtnan kylä, Sakun kunta

Pikku tiedemiehen oma maailma
Tarton AHHAA keskus avaa tieteen maailman kaikenikäisille itse kokeilemalla. Tiedekeskuksen opasteet ovat suomeksi ja planetaarion universumiinkin voi tutustua suomeksi. Tiedekeskuksessa riittää nähtävää ja koettavaa koko päiväksi. Liput voi ostaa etukäteen netistä: booking.ahhaa.ee

ahhaa.ee/fi, Sadama 1, Tartu

Veden pärskettä ulkovesipuistossa
Tarton Kaiaveren kylän Vudilan puuhamaassa hujahtaa aurinkoinen päivä ulkovesipuiston liukumäissä. Puuhamaata muistuttavassa puistossa voi ajaa myös polkuveneillä, mönkijöillä ja sähköautoilla.

vudila.ee/en, Vudila Mängumaa, 49105 Kaiavere

Jalat katossa, pää lattiassa
Tarton ylösalaisintalossa voi pyöräyttää näköalan 180-astetta ylösalaisin. Hauska kohde varsinkin perheen pienimmille.

https://tagurpidimaja.ee/, Roosi 86, Tartto

Rantojen ja kylpylöiden Pärnu
Pärnun rannat ja kylpylät eivät kaipaa sen kummempaa esittelyä. Kylpylöitä löytyy kaikenkokoisille kukkaroille ja laatuvaatimuksille. Pärnun hiekkarannat ovat omaa luokkaansa ja ravintolatarjonta kaiken kattava. Jos mukana on teinejä, heille jännitystä tarjoaa vanhassa pommisuojassa sijaitseva CCCP-pakohuone, perheen pienimmät voivat puolestaan tutustua matelijoihin keskustassa sijaitsevassa Mini Zoossa tai opetella liikennesääntöjä Lina-kadun liikennekaupungissa. Port Artur -ostoskeskuksen vieressä sijaitsevassa trampoliinikeskus UP:ssa voi puolestaan purkaa ylimääräistä energiaa.

Mini Zoo, Akadeemia Tänav 7, Pärnu

Satujen ja tarinoiden Lottemaa

Lottemaassa riittää tekemistä kaikille. Lottemaassa voi pitää hauskaa Lotten, Brunon ja Albertin kanssa, askarrella Oskarin kanssa, opetella puutarhataitoja, musisoida, urheilla, katsella teatteriesityksiä ja testata taitoja seikkailupuistossa. Lämpimänä kesäpäivänä voi seikkailun ja hauskanpidon lomassa  rentoutua uimarannalla tai ruokailla Rantakahvilan terassilla. Lottemaan portit avautuvat 13.6.

lottemaa.ee/fi, Reiu küla, Häädemeeste vald, Pärnumaa 86508

Koonnut: Mia Heiskanen
Kuva: Unsplash

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *