Syö ja juo

Mikä ihmeen kohuke?

Viron kielellä kohuke on deminutiivi maitorahkasta eli suoraan käännettynä maitorahkanen. Kyseessä on siis hellittelynimi, pikkuinen maitorahka. Pienehkö tuo välipala onkin, melkeinpä yhdellä haukkaisulla nautittu.

Suklaa- ja karamellikuorrutteiset rahkapatukat ovat kuuluneet jo pitkään virolaisten elintarvikeliikkeiden sortimenttiin yhtä päivänselvästi kuin maito tai leipä.
Suomessa kohukkeita on ollut suhteellisen vähän aikaa myynnissä, mutta havaintoja niistä on tehty ainakin Alepan ja Lidlin jugurttihyllyillä, lisäksi Eesti-kauppojen valikoimissa on luonnollisesti kattava kokoelma erilaisia rahkapatukoita.

Viroskoopin testimaku on Saaremaa DeliFoodin Rahkis-niminen toffeekohuke. Tuote on ostettu S-Marketista, jossa oli vain tätä yhtä laatua tarjolla. Koronauhan vuoksi monessa kaupassa liihottelu jätettiin väliin ja tyydyttiin yhteen makuun.
Testikohuke on toffeepeitteeseen kietaistu rahkamassa, jonka sisälle on kätketty toffeesydän. Hinta on huokea, vain 39 senttiä.

Testiryhmän kommentit

Testiryhmän viidestä jäsenestä ainoastaan yksi on syönyt aikaisemmin kohuketta.

Testihenkilö 1: ”En ole ollut erityisen mieltynyt rahkapatukoihin, vaikka olen niitä silloin tällöin syönyt. Yllättävää onkin, että toffee ja rahka muodostavat suorastaan hienostuneen makuyhdistelmän. Tiedä sitten onko kyse makuaistini vai maitorahkasen muutoksesta, mutta jatkossa ostan makeannälkääni mieluummin kohukkeen kuin suklaapatukan.” Toim.huom. Jääkaapissa säilytettävää kohuketta ei pidä kuitenkaan unohtaa käsilaukkuun, se olisi ehdottomasti kylmäketjun heikko lenkki.
Testihenkilö 2: ”Pehmeä ja vaniljainen maku, olisin syönyt enemmänkin! Raikas toffeesta huolimatta. Rahkis on mainio nimivalinta.”
Testihenkilö 3: ”Hapanta, mutta hyvää.”
Testihenkilö 4: ”Tulee jäätelö mieleen, melko makeaa. Sopisi otettavaksi mukaan eväsreppuun retkelle lähtiessä.”
Testihenkilö 5: ”Jälkiruokamainen maku. Makea, mutta happamuus puskee läpi.” Koehenkilö tutki tuotteen koostumuksen ja kiinnitti huomiota suurehkoon sokerin määrään ja siihen, että ainesluettelossa mainittiin erikoinen raaka-aine, kirnupiimä. Parin päivän kuluttua koehenkilö viestitteli, että on jäänyt koukkuun kohukkeeseen.

Summa summarum: Kaikki testiryhmän jäsenet pitivät tuotetta joko hyvänä tai erinomaisena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *