Kulttuuri

Mitä yhteistä on Tenet-elokuvalla, James Bondilla ja Tallinnalla?

Tenet on toimintaa ja science fictionia yhdistävä Hollywood-elokuva, jossa Tallinna on saanut kunnian toimia osittaisena näyttämönä. Leffaa kuvattiin myös kuudessa muussa maassa Viron lisäksi.
Elokuva tarjoaa katsojille räiskettä ja rytinää roppakaupalla. Mikäli ei kuulu elokuvan kohderyhmään, on kuitenkin mukava bongata valkokankaalta tuttuja paikkoja kuten Linnahallin, Kumun taidemuseon aulan, tutun valkopunaisen ratikan ja eräässä näkymässä Tallinkin ja Viking Linen alukset.

Bond esikuvana

James Bond-leffat ovat olleet ohjaaja Christopher Nolanin innoituksen lähteenä niin kansainvälisten lokaatioiden kuin hillittömien action-kohtaustenkin suhteen. Lisäksi elokuvan päähenkilön puvustuksessa on pyritty herrasmiesmäisen siistiin ja muodolliseen tyyliin, näyttelijän solmio ja prässit ovat tietenkin suorassa rankankin tappelusession jälkeen. Puvustuksen kerrotaan saaneen inspiraationsa varhaisista James Bond-elokuvista ja erityisesti Sean Conneryn karismaattisesta tavasta kantaa itseään räätälöityjen pukujensa sisällä.

Sean Connery Tallinnassa

Oudompaa kuin amerikkalaisen elokuvan filmaaminen Tallinnassa lienee se, että kaupungissa voi nähdä pronssiin ikuistetun Sean Conneryn. Kymmenisen vuotta sitten paikallisen Scottish Clubin jäsenet halusivat ilmaista arvostuksensa skottinäyttelijää kohtaan ja päätyivät teettämään rintakuvan legendaarisesta elokuvätähdestä klubinsa edustalle.

Tenet-elokuvan kuuluisuudet kuuluivat aterioineen filmaussession aikana muun muassa tasokkaasta ruoasta tunnetussa ravintola Leibissä, johon ei voi mennä ohittamatta Conneryn patsasta.

Yhteisiä tekijöitä kerrakseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *