Lifestyle

Muista heijastin!

Tiesitkö, että Virossa voi saada sakot ellei käytä heijastinta pimeään aikaan? Lakia säätävä elin on tehnyt sangen viisaan päätöksen laatiessaan säännön, jonka mukaan heijastimetta kulkeva joutuu mahdollisesti kaivamaan kuvettaan vaarantaessaan oman henkensä. Nurinkurista sakotettavan kannalta, mutta nerokasta lainsäätäjän puolelta. Tilanteesta saattaa selvitä varoituksella, mutta puhuttelun saanut muistanee jatkossa pienen, mutta tärkeän esineen tarpeellisuuden.

Suomessa erityisesti pankit kasvattivat muinoin lapsia tieliikenneturvallisuuteen, sillä ennen yhden jos toisenkin hihassa hillui logon muotoinen valossa hohtava muovinkappale. Nykyisin näkee heijastavia liivejä ja kasseja normiheijastimien lisäksi ja talutushihnan päässä kulkevilla nelijalkaisillakin on usein omansa. Kuitenkin tuo tärkeä kapistus toisinaan puuttuu, sitä ei ole kaikissa takeissa tai irronneen tilalle ei ole tullut hankittua uutta. Ainoa ratkaisu taitaa olla riittävä heijastinarsenaali, josta voi napata aina uuden tarvittaessa.

Vaikka heijastimen päätoiminen tehtävä on toimia hengenpelastajana, voi se olla sivutoimisesti myös asuste ja kertoa itsesuojeluvaiston lisäksi tyylimieltymyksistä.

Virolaisen Reflective Zoon Elise Aas kertoo, että yrityksen valmistamissa tuotteissa käytetään samaa materiaalia kuin liikennemerkeissä. Kuvien musta, yksinkertainen pyörylä (Circulo negro) puhuttelee minimalistisuudessaan.

Reflective Zoo

Teksti Johanna Mäenluoma
Kuvat Emma Mäenluoma

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *