Kulttuuri,  Matkusta

Narvan linnan aikakone


Mies tähystää avautuvaa maisemaa linnan jykevässä tornissa. Kaikki hyvin, tienoo näyttää rauhalliselta, mutta taivas enteilee sadetta. Hän näkee pelloilla ahertavat työläiset ja Narvanjoella pulleapurjeisen veneen.
Linnanpihan väki on uppoutunut toimiinsa. Sepän pajasta hohkaa kuumuus ja vasaran metallinen pauke alasinta vasten kiirii läpi pihan. Käsityöläisnainen siirtelee taitavasti nypläystyönsä puikkoja muodostaen mitä hienointa pitsikuviota. Apteekkari hienontaa morttelissa kirpeän tuoksuista yrttiseosta valmistaakseen siitä tinktuuraa kolotukseen. Tavallinen arkipäivä linnanpihassa.

Mutta, historiaa henkivän tunnelman tuhoaa nykyajan henkilö apteekin ovensuussa! Nyt ei ollakaan menneisyydessä vaan Narvan linnan 1600-luvun mallin mukaan toteutetussa linnanpihayhteisössä.

Täysin kunnostettu Narvan linna eli Hermannin linnoitus Narvajoen rannalla on perustettu 1270-luvulla Tanskan kuninkaan sijaishallitsijan asuinpaikaksi. Linnaa ovat isännöineet niin tanskalaiset, saksalaiset kuin venäläisetkin.

Linnan pohjoispihalle on tehty 1600-lukua jäljittelevä yhteisö apteekkeineen ja sepän pajoineen. Kesäisin linnanpihalla voi tavata kiertäviä käsityöläisiä, jotka mielellään esittelevät taitojaan museovieraille ja halutessaan voi turistikin kokeilla esimerkiksi kolikon taontaa.
Pääsylippuun sisältyvän vanhan rahan voi käyttää ostoksiin vaikkapa apteekkipuodissa.

Pihalla järjestetään markkinoita ja muita tapahtumia, joissa pääsee aistimaan 400 vuoden takaista tunnelmaa. Toivottavasti jo tulevana kesänä!
Itä-Viron matkailun kotisivu /YhteistyöVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *