Matkusta

Neljä majoitusvaihtoehtoa Tartossa

Blogiyhteistyö Your Brand Up Studio ja Storytold

Tein ensimmäiset Tarton matkani 90-luvulla, jolloin paikallisissa hotelleissa ei ollut liiemmin valinnanvaraa. Muistan asuneeni useampaankin kertaan sokkeloisessa Ihaste-nimisessä hotellissa, joka sijaitsi keskellä omakotitaloaluetta ja oli melko vaatimaton kuten monet muutkin hotellit tuolloin.

Mitä Tartto tarjoaa yöpyville matkailijoille tänään? Kävin tutustumassa neljään kohteeseen.

ESTONISHING STAY APARTMENTS

Tähän majoituspaikkaan oli erityisen mukava saapua!  Upea huoneisto loksautti suun auki ja kirvoitti ilmoille aitoja ihastuksen huokaisuja. Sisustukseen on panostettu ja lopputulos on hyvin kodinomainen. Kukat, tuikut ja kirjat luovat kodikkuutta ja samettisohva, itämaistyylinen matto ja kauniit valaisimet puolestaan kauniin kepeää tyyliä. Huoneistossani oli iso ikkuna, josta oli näkymä Tarton tuomiokirkolle. Erinomainen sijainti Rüütli-kävelykadun päässä on piste iin päällä.

Estonishing Stay Apartments toimii itsepalveluperiaatteella, joten ovet toimivat koodeilla. Aamiaisen voi joko tehdä itse hyvin varustellessa keittonurkkauksessa tai nauttia sen jossain Rüütli-kadun kahviloista.

Kaikki huoneistot ovat erinäköisiä, minkähänlaisen huoneen saan ensi kerralla?

Uniikki, siisti, yllättävä! Toimiva konsepti. 

V SPA HOTEL

V Spa tarjoaa taattua laatua ja klassista tyyliä. Huoneen  ovesta sisään astuessa arvokkuutta lisää ylellinen leijonakolkutin. Sängyllä odottava pyyhekassi kannustaa kietoutumaan kylpytakkiin ja kiiruhtamaan spa-osastolle.  Kylpyläosastolla kelpaa rentoutua, voi osallistua vaikkapa erilasiin saunarituaaleihin saunamestarin johdolla. Saunamaailmassa on voi valita esimerkiski kataja- tai hunajasaunan ja kauneushoitolassa voi ottaa suklaakäsittelyn.

V Span ravintola Joyce on luku sinänsä. Se on päässyt useana vuonna White Guide– listalle eli se on rankattu yhdeksi Viron parhaimmista ravintoloista. Oma illalliseni sisälsi kanttarelleja, kuhaa ja Napoleonin leivoksen. Selvästi taidolla ja sydämellä valmistettuja annoksia!

Kuvissa deluxe-huone ja sviitti.

Korkeatasoinen kylpylähotelli irtiottoon.

HOTEL LYDIA

Hotelli Lydia koostuu historiallisesta ja modernista osasta. Viron kansallisrunoilija Lydia Koidula on asunut rakennuksessa, mikä on luonnollisesti ollut inspiraationlähteenä hotellille nimeä keksittäessä. Myös hotellin perustajan isoäiti oli nimeltään Lydia , joten nimipäätös lienee ollut aika selvä. Isoäiti-Lydian reseptit ovat jääneet elämään hotellin ravintolan keittiöön, jossa valmistetaan herkullisia annoksia niiden mukaan. Ravintolan nimi on Hõlm eli isoäidin sukunimi, kuinkas muutenkaan! Myös Hõlm on ansioitunut pääsemällä listatuksi Viron ravintolaparhaimmiston joukkoon.

Nautin Lydiassa aamiaisen, joka sisälsi kaiken mitä hotelliaamiaisella odottaa saavansa. Ei moitteen sanaa. Plussaa myös sijainnista Raatihuoneentorin nurkalla.

Spa-osastolla pääsee karistamaan stressiä joko altaalla leväten tai kuntosalilla energiaa purkaen.

Kuvissa superior-huone ja sviitti ja näkymä hotellista Raatihuineelle.

Lydia-hotelli tarjoaa V Span tavoin tasokkaat oltavat asiakkailleen.

HOTEL DORPAT

Dorpat-hotellin hinta on edullinen ja huoneet pelkistetyt.

Monesta huoneesta on hienot näkymät Tarttoa halkovalle Emajoelle, maisemia kelpaa ihailla. Takapihalla on iso tori, josta voi käydä nappaamassa ennen paluumatkaa tuliaiset kotiin.

Alakerran kauneudenhoitopalveluita haluan käyttää, kun majoitun Dorpatissa. Herb Spa– salonki on keskittynyt yrttihoitoihin ja niitä on tarjolla aina pionikylvystä chilihierontaan. Tunnelma hoitolassa äärimmäisen rauhallinen ja asiakkaat pyritään hoitamaan siten, että he eivät missään vaiheessa näe toisiaan. Onhan se toista kuin istua jalkahoidossa, kuin kanat orrella, viiden muun asiakkaan kanssa. Sellaisessakin on tullut käytyä.

Hyvä sijainti bussilla saapuville, linja-autoasema sijaitsee hotellin vieressä.

Mutkaton perushotelli.

 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *