Matkusta

Pädasten kartano

Viro on lukuisten upeiden kartanoiden maa ja onneksi meidän matkustavien iloksi monet niistä on kunnostettu hotelleiksi. Mikäli Downton Abbeyn ja muiden televison kartanosarjojen puitteet saavat sinut väräjämään innostuksesta, kannattaa matka suunnata vaikkapa Muhun saarelle. Pädasten kartanon tyylikkäässä ja tunnelmallisessa miljöössä kelpaa oleskella, sillä vanhan herraskartanon eleganssi tekee lähtemättömän vaikutuksen.

Pädasten kartanon alkuperä juontaa vuoteen 1566, upea tudortyylinen päärakennus on valmistunut kuitenkin yli 300 vuotta myöhemmin, vuonna 1875. Kartanoa ovat isännöinneet monet saarenmaalaiset aatelissuvut kuten Knorringit, Rosenit, Vietinghofit, Aderkait, Buxhövdenit, Stackelbergit ja Bockit. Voi kun saisi ajassa siirtymisen supervoimat niin voisi käydä tarkkailemassa entisaikojen aristokraattien mielenkiintoisia vaiheita.

Nykyisin kartano toimii viiden tähden ylellisenä hotellina kunnioittaen menneiden aikojen loistoa. Täällä voi helposti kuvitella itsensä kartanonherraksi – tai rouvaksi puistossa käyskennellessään.
Mikäli haluaa lisäloistokkuuta lomailuun, voi Pädasten ja lähtö- ja paluupaikan väliset siirtymiset tehdä kartanon limusiinin kyydissä. Auton kuljettajineen voi tilata Tallinnaan tai vaikka Kuressaareen.


Puistomaisessa pihapiirissä on viisi graniittirakennusta, jotka ovat toimineet hevostallina, juustolana, viljavarastona, sepänpajana ja puuverstaana.

Kartanofriikin unelma

Päärakennuksessa toimiva ravintola Alexander on arvostettu gourmetravintola, jossa tarjoillaan satokausipainoitteisia ruokia. Raaka-aineiden osalta suositaan paikallisten maanviljelijöiden ja tuottajien antimia, mutta monet yrtit ja kasvikset poimitaan kartanon omasta puutarhasta.
Alexander on valittu useita kertoja Viron parhaimmaksi ravintolaksi. Asiakkaat antavat suitsutusta paitsi ruoalle, myös henkilökunnan ystävällisyydelle. Täydellistä!


Kartellin Ghost-tuolit tuovat urbaanin tuulahduksen historialliseen ympäristöön.

Pädasten kartanosta on vaikea löytää mitään moitittavaa ellei sellaisena pidä rauhallista sijaintia. Tekemistä kaipaaville järjestetään syksyisin sienestysretkiä ja onpa kartanossa järjestetty joogaretriittejäkin. Lähellä sijaitsee Sikke Sumarin Nami Namaste-tila, josta voi varata kokkauskurssin.

Majoitustiloja on niin kartanossa kuin erillisissä rakennuksissakin. Huoneiden maltilliset yksityiskohdat ihastuttavat. Perinteisellä muhulaisella kirjonnalla toteutetut ovikyltit ovat suorastaan suloiset! Entä kukapa voisi vastustaa vanhanaikaista tassuammetta?


Kenelle? Rauhaa rakastaville, ylellisyydestä nauttiville, kartanofaneille ja romantikoille.

Milloin? Hotelli aukeaa tauon jälkeen maaliskuussa 2021

Yhteiatyö Your Brand Up Studio

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *