Syö ja juo

Rado – uusi ravintolatuttavuus

Monet muistelevat lämmöllä tallinnalaista Ribe-tavintolaa, joka lumosi asiakkaansa niin ruoalla kuin palvelullaankin. Sana on kiirinyt mainioita makuelämyksiä tuottaneen Riben toiminnan loppumisesta, mutta uusi ravintola on perustettu, suit sait sukkelasti, samaan tilaan.
Riben fanit voivat kuitenkin huokaista helpotuksesta, sillä ravintola pitää vain huilaustaukoa, kehittelee ideoita ja palaa jossain vaiheessa uudessa lokaatiossa ilahduttamaan laatua arvostavia asiakkaita.

Uusi ravintola on nimeltään Rado samoin kuin toinen omistajansa, Riben entinen keittiömestari. Toinen omistaja on niin ikään Ribestä, ravintolapäällikkö Triinu. Tilaisuuden tullen pari toteutti unelmansa omasta ravintolasta ja tulos on koettavissa osoitteessa Vene 7. Yhteisessä yrityksessä keittiö on Radon valtakuntaa ja Triinu hallinnoi salia erinomaisella ammattitaidolla.

Päivittäin vaihtuva ruokalista

Remontti toteutettiin omin, sukulaisten ja ystävien voimin, tuloksena on syntynyt valoisa ja simppelisti sisustettu ravintola. Paikka on vielä niin uusi, että taulut on ripustamatta seinille, mutta lienevät jo paikoillaan tätä kirjoitettaessa.
Yllätyksellistä on, että Radossa ei ole lainkaan pysyvää ruokalistaa. Menun sisältö kirjoitetaan liitutaululle päivittäin, joskus jotain pyyhitään pois ja jotain lisätään. Rado-keittiömestari käy aamulla torilla hankkimassa raaka-aineet ja valmistaa ruoat tarjonnan ja inspiraation mukaan. Loistava ja erilainen idea, joka takaa myös raaka-aineiden tuoreuden.
Ruoka-annosten nimet on kirjoitettu tauluun viroksi, mikä on ok niin kauan kuin henkilökunnalla on aikaa toimia tulkkeina. Liitutaulu on myös ekologinen ratkaisu paperille printattuihin listoihin verrattuna.

Kuvauksellista tästä kukkakaalista ei saa kirveelläkään, mutta sisinhän on aina tärkeämpi kuin ulkokuori!

Konstailematon ruoka ja palvelu

Annokset pidetään yksinkertaisina, mikä on suorastaan virkistävää. Ihanan pehmeä kukkakaali tarjoiltiin vielä pehmeämmän yrtti-parmesan-kastikkeen kera ja kyllä oli hyvää!
Kuvauksellista tästä kukkakaalista ei saa kirveelläkään, mutta sisinhän on aina tärkeämpi kuin ulkokuori! Hintakin miellytti, annos maksoi 9 euroa ja lasillinen viiniä 6 euroa. Tyydytti hyvin keskinkertaisen nälän ja energiantarpeen.
Triinun asiakaspalvelu tekee vaikutuksen, palveluote on reipas, rennon jämäkkä ja iloinen vailla teennäisyyttä. Lieneekö tyyli tarttunut Uudesta-Seelannista, jossa Triinu on työskennellyt alalla vai onkohan ihan syntymälahja, hieno asenne joka tapauksessa.

Toivotaan Radolle onnea ja menestystä!

Rado Restoran, Vene 7, Tallinna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *