Syö ja juo

Retkikohteena Virolainen Pikku Market

Kun ei kerran voi matkustaa minnekään, käännetään katse lähelle. Lähdimme retkelle Espooseen, jossa tutustuimme Virolaisen Pikku Marketin valikoimiin. Löytyikö sieltä ”kamaa”?

Pääkaupunkiseudulla on useita virolaisia kauppoja, joista valitsimme tutustumiskohteeksi Espoon Iso Omenan kupeessa sijaitsevan Virolaisen Pikku Marketin. Kaupan tarkka osoite on Kala-Maija 2.

Virolainen Pikku Market on toiminut samassa osoitteessa jo kymmenisen vuotta, kaupassa hääräävä Jelena kertoo. Myymälässä käy pääosin virolaisia ja venäläisiä, mutta Jelenan mukaan yhä enenevässä määrin myös suomalaisia asiakkaita. Tuotteet ovat lähes sataprosenttisesti virolaista alkuperää.

Valikoimaa löytyy mukavasti kylmätuotteista säilykkeisiin juomiin ja makeisiin. Käytännössä kaupan hyllyiltä löytyvät kaikki peruselintarvikkeet.

Jelena kertoo, että suosituimpia tuotteita ovat makkarat, juustot, keitot, hapankaali sekä erilaiset tölkkiruuat. Borsch-keittoakin saa näppärästi valmiina.

Moni rahtaa Viron matkoiltaan täytekakkuja. Vinkkinä kerrottakoon, että Virolaisen Pikku Marketin valikoimat täydentyvät pari kertaa viikossa tuoreilla tallinnalaisen leipomon täytekakuilla. Hintataso on maltillinen, sillä iso täytekakku maksaa noin 15 euroa. Makean nälkään löytyy monia muitakin Viron matkailijoille tuttuja tuotteita pikkuleivistä suklaaseen. Toim. huom! kakkujen toimitussykli pätee normaaliolosuhteissa, ei korona-aikaan!

Entä löytyykö kaupasta sitä kuuluisaa talkkunan sukulaista Kamaa? Kyllä vain ja montaa muutakin eri sorttista jauhoa. Leipähyllyn leivätkin vaikuttavat tuoreilta.

Kysyn, mikä on Jelenan mielestä valikoiman outo erikoisuus ja hän mainitsee Sefiirin – marenkisen jälkiruuan. Kyseessä ei ole mikään kevyt herkku, sillä laatikko painaa aivan julmetusti. Jos siis sokerihammasta kolottaa toden teolla, kokeile Sefiiriä!

Pyörin ympäri myymälää ja pohdin omia ostoksiani. Loppujen lopuksi ostoskoriin päätyy pari pussia pelmenejä, purkki smetanaa ja Borsch-keitto. Mainio perussetti illalliselle!

Teksti ja kuvat: Mia Heiskanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *