Syö ja juo

Saisiko olla sipulisuklaata?

Raeapteek Raatihuoneentorin laidalla on palvellut 1400-luvulta asti tarjoten aikoinaan erikoisia troppeja kuten sammakon verta ja muumiomehua. Nykyään ei kannata kysellä kuivattujen siilien perään, mutta tämän päivän erikoisuutena apteekista voi ostaa pölvamaalaista käsityöläissuklaaata.
Viroskoopin testiryhmä koemaistoi sipuli-, valkosipuli- ja mustapippurisuklaat.

Sipulisuklaa on maultaan neutraalein

Suklaata sai maistella pitkään ennen kuin sipulin makua havaitsi. Tosin raadin 10-vuotias jäsen havaitsi oitis sipulin aromin, oletettavasti paneelin iäkkäämmillä jäsenillä on makuaisti päässyt hiukan heikkenemään.
Testihenkilö 1 (10 v.): Herkullista, pistelee vähän kielellä.
Testihenkilö 2: Voimakas sipulinen jälkimaku, tulee mieleen uunissa paahdettu sipuli.
Testihenkilö 3: Ei tuoksu eikä maistu sipulille, lukuun ottamatta jälkimakua. Kaksi erillistä makukokemusta yhdessä paketissa, ensin suklaa ja sitten sipuli.

Valkosipulin ystäville

Testihenkilö 1 (10 v.): Melkein kuin söisi valkosipulinkynttä. Tämä on hyvää.
Testihenkilö 2: Runsaan valkosipulin käytön takia en yleensä maista sitä, tässä tapauksessa kuitenkin kynsilaukan aromi maistuu suussa. Suklaan pyöreys pehmentää valkosipulin makua. Täyteläinen suklaan tuoksu.
Testihenkilö 3: Erittäin erikoinen suklaakokemus, etten sanoisi outo. Suosittelen valkosipulin ystäville. Usein joitain tuotteita myydään valkosipulisina, mutta todellisuudessa makua tuskin huomaa. Tässä tuotteessa saa sitä mitä tilaa.

Mustapippurin ja suklaan yhdistelmä

Testihenkilö 1 (10 v.): Selvä pippurin maku. Sopii niille, jotka tykkäävät mausteisesta ruoasta. Tuntuu nenässä. Ei pysty syömään paljoa kerralla, maksimissaan pari palaa. Käyttäisin tätä kaakaossa (toim. huom. Hyvä pointti! Jo muinaiset intiaanit maustoivat kaakaopapujuomansa mm. chilillä).
Testihenkilö 2: Todella voimakas pippurin maku. Voisi toimia raaka-aineena pihvin kastikkeessa.
Testihenkilö 3: Kröh-kröh, tuntuu kurkussa kihelmöintinä, todella vahva maku (aivastus). Jännittävän pikantti kuitenkin! Arvostan suuresti suklaanvalmistajan rohkeita makuvalintoja.

Yhteenveto

-Mustapippurisuklaa rankattiin parhaimmaksi.
– Suklaat sopivat maisteluun. Jos on tapana heittäytyä sohvalle kirjan kanssa ja syödä Fazerin sinistä kuin leipää, niin nämä laadut eivät välttämättä sovellu siihen tarkoitukseen.
-Voi maistatuttaa vierailla vaikkapa jälkiruoka- ja /tai juustopöydän kuriositeettina.
-Suositellaan kokkailuista kiinnostuneille luoville keittiövelhoille ruoanvalmistukseen!
-Maut ovat aitoja, eivät esanssisia feikkimakuja.

Mistä: Raeapteekista, Raekoja plats 11, Tallinna
Hinta: Kolmisen euroa per levy.
Tuotteet valmistetaan alusta loppuun käsityönä. Erikoismakujen lisäksi saatavilla on myös perinteisempiä makuvaihtoehtoja.
Lisätietoja: http://www.kommid.ee/?keel=eng

Mielenkiintoisia makuelämyksiä!

2 Comments

  • Paula

    Kiitos tastingista!
    Aika erikoisia makuelämyksiä, mutta kutkuttavalla tavalla! Suosittelen ruuanlaittoon, niin salaatteihin kuin tuhdimpien liharuokien seuraksi, esim. lammas ja riistaruuat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *