Matkusta

Saunojan paratiisi – Lammasmäen lomakeskus

Jos suunnittelet kesäistä roadtrippiä Viroon ja kaipaat vinkkejä reitin varrelle, niin Lammasmäen Lomakeskus Kunda-joen varrella on huikea vierailukohde. Keskukseen suhauttaa suht’nopeasti Tallinnasta, sillä matkaa on vain noin sata kilometriä idän suuntaan.

Majoittua voi joko mökissä tai leirintäalueella. Paitsi yksittäisille reissaajille, lomakylä on erinomainen rentoutumispaikka myös ryhmille ja onpa siellä vietetty useat häätkin.

Virossa sauna on yhtä tärkeä paikka kuin Suomessakin ja Lammasmäellä pääsee saunomaan sydämensä kyllyydestä. Jos turve- tai savusauna on jäänyt kokematta, niin täällä nekin elämykset voi lisätä kokemuslistalle. Turpeen sanotaan poistavan kolotuksia, joten ei muuta kuin turvetta pintaan ja saunomaan!

Paikan perustaja Meelis Parijõgi on toteuttanut ideoitansa paikkaa luodessaan sangen onnistuneesti. Saunamaailman lisäksi kaikenlaiset hauskat yksityiskohdat ilahduttavat vierailijaa. Joelle parkkeeratulla turvesaunalla voi seilata Lammasmäen alueen kohdalla ja suihkuna toimii rei’itetty ämpäri, johon pumpataan vesi joesta.

Iltaa voi viettää nuotion äärellä räiskyvän tulen johdatellessa mielen kesäleirien tunnelmiin.

Aktiviteetteja ulkoilmassa

Lammasmäellä aika ei tule pitkäksi. Monista aktiviteeteista mainittakoon liikkuvan villisikataulun ammunta ja kanoottiretket. Luonnollisesti voi myös ottaa rennosti ja löhöillä paljussa kuin ellunkana tai pyyhältää marjametsään sanko kupeella keikkuen. Puiden halailukaan ei ole kiellettyä.

Kenelle: Paikka sopii kaikille savun ja vihdan tuoksuisesta kesätunnelmasta nauttiville, erityisesti saunafaneille.

Paikan isäntä kietoi saunojille persoonalliset päähineet pyyhkeistä. Myös oman saunahatun huovuttaminen onnistuu henkilökunnan avustuksella.

Lammasmäen lomakeskus

Yhteistyö: Itä-Viron Matkailu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *