Matkusta

Tallinnan TOP 5-kohteet viikonlopun kaupunkilomalle

Lukuisat kulttuurielämykset tekevät Tallinnasta täydellisen matkakohteen kaupunkilomalle. Tutustu TOP 5 -listan kohteisiin, jotka sijaitsevat kätevästi vain lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan!

Viikonlopun mittaisen kaupunkiloman aikana ehdit tutustua mainiosti vaikka kaikkiin listan kulttuuripläjäyksiin.

Taide-elämyksiä Fotografiskassa

Fotografiska on tukholmalaislähtöinen, kansainvälisesti tunnettu ja tunnustettu valokuvamuseo, joka on toiminut kesästä lähtien myös Tallinnassa. Suositulla Telliskiven alueella sijaitseva Fotografiska Tallinn on viihtyisä taiteen, hyvän ruoan, musiikin, designin ja avoimen ajattelun kohtaamispaikka. Nimekkäiden valokuvataiteilijoiden näyttelyt inspiroivat monenlaisen taiteen ystäviä, ja mikäli arvostat ruokaelämyksiä, kannattaa kierros päättää Fotografiskan ravintolaan, josta avautuu hieno näköala Tallinnaan.

Mikä Fotografiska? https://www.fotografiska.com/tallinn/en/

Interaktiivinen Lentosatama

Lentosatama on Viron merimuseon toinen toimipiste, joka tarjoaa unohtumattomia ja interaktiivisia elämyksiä koko perheelle – tutkikaa joukolla vaikka ihan oikeaa 1930-luvun sukellusvenettä.

Mikä Lentosatama? http://meremuuseum.ee/lennusadam/fi/

Todellista kulttuuria Taidekeskus Kaissa

Mikäli etsit todellista kulttuurielämystä, on valintasi Taidekeskus Kai. Noblessnerin rouhealla satama-alueella sijaitseva keskus tarjoaa kiehtovan sekoituksen aluehistoriaa, oman aikansa arkkitehtuuria sekä modernia taidetta ja kulttuuria. Kain vieraana nautit vangitsevasta ja ajatuksia herättävästä taiteesta, elokuvamaailman suunnannäyttäjien teoksista.

Mikä Kai? https://kai.center/en/

VR-huumaa Keksintötehdas Protossa

Oletko valmis matkalle interaktiiviseen fantasiamaailmaan? Keksintötehdas Protossa koet viime vuosisatojen merkittävimmät keksinnöt aivan uudella tavalla – uniikit prototyypit nimittäin heräävät eloon uuden vuosituhannen teknologian ansiosta. Virtuaalitodellisuuden taika ja interaktiivisuus paiskaavat kättä Noblessnerin historiallisessa valimorakennuksessa.

Mikä Proto? https://prototehas.ee/fi/kotisivu/

Merimatka Paksun Margareetan tornissa

Perusteellisesti uudistettu, vastikään uudelleen avattu Paksun Margareetan museo on osa Viron merimuseota. Vanhaakaupunkia vartioivassa Paksun Margareetan tykkitornissa sijaitsevan museon tähtenä loistaa 700 vuotta vanhan koggin eli rahtilaivan hylky. Modernin valoisiin tiloihin levittäytyvä perusnäyttely kertaa Viron merenkulun historian keskiaikaisesta kaupankäynnistä nykyajan risteilylaivoihin. Ethän unohda testata museon digiratkaisuja ja omin käsin kokeilemaan kutsuvia aktiviteetteja – niitä on kaikkiaan 70! Saman verran on myös erilaisten merialusten komeita pienoismalleja.

Mikä Paksu Margareeta? http://meremuuseum.ee/paksmargareeta/fi/

Teksti: Mia Heiskanen

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *