Matkusta

Viisi vinkkiä Viroon – markkinoinnin ammattilainen Evelin Org

Evelin on monitoiminainen, joka on tehnyt pitkän uran markkinoinnin ja matkailun parissa ja toiminut mm. Viru-hotellin markkinointipäällikkönä.

Tänä päivänä Evelin on yrittäjä, joka pyörittää mm. Estonishing Stay -asuntovuokrausta Tallinnan alueella. Naisella on monta rautaa tulessa, ja idea Viroskoopistakin sai alkunsa, kun Mia ja Johanna kohtasivat Evelinin ja Thea Ekholmin organisoimalla pressimatkalla Tallinnassa. Evelin kertoo julkaisseensa hiljattain kirjan itsensä brändäämisestä. – Se ilmestyy piakkoin myös englanninkielisenä.

Evelinin suosikit Viroskoopin lukijoille:

  1. Pirita

Pirita on hieno kävelyretken tai juoksureitin kohde. Nyt voit kävellä Piritaan satamasta pitkin Tallinnan rantaviivaa: aluksi uutta Reidi-tietä ja sen jälkeen Piritan-tietä. Matkan varrella voit ihailla mahtavien aaltojen ja kauniin auringonlaskun lisäksi muistomerkkejä. Tietä pitkin voi kävellä Piritan jahtisatamaan tai NOA-ravintolaan saakka!

  1. Kakumäen ranta

Tallinnan lähellä on paljon upeita rantoja kuten Stroomi, Pirita, Harkujärven, Laulasmaa, Pikakari. Itse tykkään eniten Kakumäen rannasta, mikä on muihin Tallinnan uimarantoihin verrattuna pienempi ja hiljaisempi. Ranta sijaitsee Länsi-Tallinnassa ja rannalla toimii kesäaikaan rantabaari. Ranta on lapsiystävällinen, josta löytyy myös useita leikki- ja pallokenttiä. Helpoiten pääset Kakumäen rantaan taksilla, joka maksaa Tallinnan keskustasta noin 10-15 euroa.

  1. Kadriorgin puiston japanilainen puutarha

Kadriorgin puisto on kaunis ja rauhallinen paikka vuoden ympäri, mutta erityisen viehättävä kirsikkapuiden kukkimisen aikaan. Tämä maisema-arkkitehti Masao Sonen suunnittelema hurmaava japanilainen puutarha perustuu elämän kiertokulun filosofiaan ja luonnon elävyyteen. Puutarha sijaitsee Kadriorgin puiston koilliskulmassa. Sesongin aikana kannattaa käydä ihastelemassa myös Kadriorgin palatsin puiston kukkaloistoa!

  1. Virun rämeen luontopolku 

Tallinnan lähellä sijaitseva Virun rämeen luontopolku on ehdottomasti vierailun arvoinen. Helppokulkuisen reitin alkuosassa on näköalatorni ja jos haluat, voit jopa pulahtaa uimaan suojärvessä.

  1. Rummu karjäär

Rummu karjäär on neuvostoaikainen avoluohos, joka on pohjaveden täyttämä ja sijaitsee noin 45 kilometriä Tallinnasta Haapsalun suuntaan. Rummu karjäär suosittu sukellus- ja vapaa-ajanviettopaikka. Alueelta saa napattua loistavia kuvia ja siellä voi harrastaa erilaisia extreme-urheilulajeja ja tehdä vaikkapa sukellusreissun vanhan avolouhoksen uumeniin. Laitesukelluksen lisäksi voit myös SUP-lautailla, snorklata tai meloa.

Kuvat: Unsplash, Evelin Org kuva-arkisto

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *