Matkusta

Viisi vinkkiä Viroon – Tallinna24 päätoimittaja Thea Ekholm

Thea Ekholm on verkkolehti Tallinna24:n päätoimittaja, joka on asunut Virossa viisi vuotta.

– Täytimme mieheni kanssa 40-vuotta ja halusimme tehdä jonkinlaisen elämänmuutoksen. Sen myötä päädyimme asumaan Tallinnan naapurikuntaan Viimsiin viisi vuotta sitten.

Nykyään Thealla on yhdessä miehensä kanssa Virossa PR- ja mediatuotantoyhtiö Storytold Oü, jonka asiakkaina on sekä suomalaisia että virolaisia yrityksiä.

– Itse teen toimittajan ja tiedottajan töitä ja mieheni vastaa yrityksemme videotuotannosta.

Perheeseen kuuluu myös paikallisesta kissatalosta haettu Tassu-kissa, joka on pennusta lähtien tottunut reissaamaan laivalla Tallinnan ja Helsingin väliä.

– Virossa olemme viihtyneet todella hyvin ja tuntuu, että viisi vuotta täällä on mennyt todella nopeasti. Tallinna on pieni, mutta vilkas kaupunki, jossa tapahtuu koko ajan. Lisäksi täällä on aktiivinen suomalaisyhteisö.

 

 1. Noblessnerin alue

Noblessnerin vanhasta sukellusvenetelakasta on muodostunut uusi kiinnostava kohde Tallinnassa. Meren rannalla sijaitseva Noblessner tarjoaa niin ostosmahdollisuuksia, monenlaisia ravintoloita kuin hienoa arkkitehtuuria ja upeita merimaisemia.

Jouluhullun lempikauppa on Shishi ja sisustamisesta kiinnostuneen kannattaa piipahtaa Kalhoj-myymälässä. Põhjala tap room on oluenystävän must-paikka ja herkuttelemaan pääsee Lore bistrossa tai japanilaisravintola Kampaissa. Trendikkäitä cocktaileja pääsee maistelemaan Kaif-baarissa.

2. Pärnu sesongin ulkopuolella (huhti- tai syyskuussa)

Viron virallinen kesäpääkaupunki Pärnu on mukava matkakohde myös kiireisen sesongin ulkopuolella. Keväällä huhti-toukokuussa tai syksyllä elo-syyskuussa Pärnun rannoilla ei ole ruuhkaa, hotellihuoneiden hinnat eivät päätä huimaa ja kaupungissa voi nauttia uneliaasta rauhasta. Ohjelmaa Pärnussa tarjoavat muun muassa maaliskuussa järjestettävä kylpyläviikko ja huhtikuussa järjestettävä ravintolaviikko.

3. Itä-Viro

Jos neukkunostalgia kiinnostaa, suuntaa Itä-Viroon ja rajakaupunki Narvaan. Hanki itsellesi ennen matkaa e-viisumi Venäjälle ja pääset käymään rajajoen toisella puolella Ivangorodin kaupungissa ja linnassa. Narva-Jõensuun kylpyläkaupunkiin on Narvasta vain 15 kilometrin päässä. Siellä voit nauttia laadukkaiden kylpylöiden hemmotteluhoidoista ja käyskennellä Viron pisimmällä hiekkarannalla. Varaudu kuitenkin siihen, että englantia ei puhuta monessakaan paikassa. Paluumatkalla Tallinnaan kannatta pysähtyä Viron kaivosmuseolla Kohtla-Nõmmessä ja Valasten putouksella ja luontopolulla.

4. Viron saaret

Viron saarilla, kuten esimerkiksi Saarenmaalla, Hiidenmaalla, Muhulla ja Kihnussa pääsee vielä kokemaan perinteistä saaristolaiselämää, jossa ihmiset elävät luontoa kunnioittaen. Saarilla voit tutustua historiallisiin linnoituksiin, luonnonihmeisiin ja eri valloittajien jättämiin jälkiin. Saarille pääsee kätevästi lautalla, jossa mukana kulkevat niin auto kuin polkupyöräkin.

5. Tallinnan naapurikunta Viimsi

Viimsi on Tallinnan naapurikunta, joka sijaitsee vain reilun 10 kilometrin päässä Tallinnan keskustasta. Bussi nro 1A, jonka lähtöpaikka on Viru-keskuksen bussiterminaali, vie sinne puolessa tunnissa. Viimsissä on useampikin kylpylä (Viimsi spa, Lavedel spa ja luomuspa Harmoonikum), elokuvateatteri, useampikin kauppakeskus ja valikoima palkittuja ravintoloita. Viron parhaaksi ravintolaksi valittu Noa sijaitsee aivan Tallinnan ja Viimsi rajalla. Rantaravintolat Oko ja Paat tarjoavat herkullisen ruoan lisäksi upean merinäköalan Tallinnaan. Historiasta kiinnostuneille Viimsissä on Viron sotamuseo sekä meren rannalla sijaitseva Viimsin ulkoilmamuseo, joka on kuin Seurasaari pienoiskoossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *