Matkusta

Virossa vietetään 20.8. uudelleenitsenäistymisen päivää

Oletko lähdössä 20.8. Viroon? Huomioithan, että torstai on Virossa kansallinen pyhäpäivä, jolloin juhlistetaan maan 29 vuotta sitten tapahtunutta uudelleenitsenäistymistä. 

Kannattaa siis varautua siihen, että torstaina joillain nähtävyyksillä ja museoilla saattaa olla poikkeusaukioloaika tai ne ovat suljettuina. Moni ravintola, nähtävyys ja museo tosin tarjoaa myös erikoisohjelmaa kansallisen juhlapäivän kunniaksi. Tässä muutama poiminto Tallinnasta:

Tallinnan laululavalla järjestetään Viron uudelleenitsenäistymispäivän konsertti, jossa Viron kansallinen sinfoniaorkesteri ERSO esittää virolaisen rockyhtye Rujan musiikkia. Konsertti alkaa klo 20.00.

Järeämpää menoa on luvassa tv-tornin ympärillä, jossa pääsee ajamaan  panssariajoneuvoilla ja katsomaan taisteluesitystä. Tapahtuman kruunaa Anne Veskin konsertti 17.00. Klo 21.45 taivaalle ammutaan ilotulitteita 170 metrin korkeudesta.

Miehitysten ja vapauden museo Vabamussa vietetään perhepäivää, jolloin museoon pääsee puoleen hintaan.

Viron historiallisen museon Maarjamäen linnassa (Piritan rantatien varrella) järjestetään koko perheen kartanopäivä klo 12.00 – 15.00. Tapahtumassa on luvassa mm. katuruokaa, hevoskärryajelua sekä Viron suurimman sinimustavalkoisen kukkapenkin rakentamista.

Viron uudelleenitsenäistymispäivän piknik-tapahtuma Helsingin Seurasaaressa 20.8.

Viron uudelleenitsenäistymispäivää voi juhlistaa 20.8. myös Helsingin Seurasaaressa klo 17.00 – 20.00 yhteislaulupiknikillä. Kyseessä on kaikille avoin tapahtuma, jossa esiintyy Helsingin virolaisen musiikkistudion naiskuoro. Yhteislaulua johtaa kansanmuusikko Piret Aus. Seurasaaren piknikpaikka sijaitsee Kruunu-ravintolan lähellä. Katso tarkemmat tiedot Facebookista.

 

Kuva: Unsplash

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *